Chocolate Cake Candy Madness

Geplaatst op: 25 augustus 2018
Terug naar overzicht
  • Soort gerecht: dessert / lekkernij
  • Aantal personen: 8
  • Bereidingstijd: 90 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gr bloem
  • 1½ tl bakpoeder
  • 40 gr cacaopoeder
  • 40 gr suiker
  • 75 ml melk
  • 100 gr pure chocolade, fijngehakt
  • 2 repen witte milka chocolade
  • snoepjes, chocolade, oreo voor decoratie

Het bereiden van het gerecht

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm in, en bekleed met bakpapier. Voor de cakemix: doe de suiker, boter en zout in een mengkom en mix dit tot het romig is. Voeg de eieren één voor één toe. Blijf door gaan met mixen tot het mengsel luchtig en glad is.

2. Spatel hierna de bloem en het bakpoeder door het beslag en meng het cacaopoeder met de suiker en melk en spatel dit ook door het beslag. Als laatste voeg je de kleine stukje pure chocolade erdoor heen. Schep het beslag in de cakevorm en strijk het glad. Bak de cake hierna in ongeveer een uur gaar. Check tussendoor met een satéprikker of de cake gaar is.

3. Nu gaan we de witte chocolade saus maken. Pak twee kleine pannetjes (1 van de 2 moet in elkaar passen). Vul de grootste met water en de andere met de chocolade. Zet de pannen op het vuur en blijf de chocolade continue doorroeren. Deze techniek van chocolade smelten heet ook wel au bain marie.

4. Zodra de chocolade wat afgekoeld is kun je deze over de cake draperen. Nadat de chocolade is afgekoeld kun je de cake bekleden met de decoratie. Laat de cake nog wat afkoelen en hij is klaar om van te genieten!

Eet smakelijk!

Print dit recept