Creamy Broccoli Pasta

Geplaatst op: 24 januari 2019
Terug naar overzicht
  • Soort gerecht: hoofdgerecht
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 20 minuten

Een heerlijke ‘creamy’ pasta, die ook nog een vegetarisch is! Met wat extra chili vlokken krijgt dit recept een lekkere spicy nasmaak, wat perfect past bij het koude winter weer.

Qua bereiding is dit gerecht zeer makkelijk en vergt het ook niet zoveel tijd! Super handig voor als je even snel wat in elkaar moet flansen.

Ingrediƫnten

  • 500gr pasta schelpjes (orecchiette)
  • 2 stronken broccoli
  • 1 courgette
  • 2 bakjes shiitake
  • geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • chili vlokken
  • zout, peper & olijfolie

Het bereiden van het gerecht

1. Vul een pan met water en zet deze op het vuur. Snijd de broccoli in kleinere stronkjes en kook deze vervolgens 4/5 minuten. Snijd de ui, knoflook fijn en fruit deze in een bakpan. Snijd de courgette in kleine blokjes, de broccoli stronkjes kunnen uit het water gehaald worden en ook deze mogen nog wat kleinere gesneden worden.

2. Voeg de orecchiette aan het water toe. Bak daarna de courgette, brocolli en shiitake met de ui en knoflook mee. Voeg de chili pepers, zout en peper toe naar smaak.

3. Na zo’n 5 minuten kan je de geraspte kaas en de helft van de mozzarella toevoegen. Om wat meer saus te creĆ«ren kun je ook nog een klein scheutje melk of kookroom toevoegen.

4. Voeg de pasta aan de saus toe zodra deze beetgaar zijn. Mix alles nog even in de bakpan en verdeel daarna over de borden. Garneer nog met mozzarella en peper.

Eet smakelijk!

Print dit recept