Delicious Flammkuchen with Salmon and Seaweed

Geplaatst op: 4 juni 2019
Terug naar overzicht
  • Soort gerecht: hoofdgerecht
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 25-30 minuten

Het is niet lastig om zelf Flammkuchen te maken. Je kunt het beleggen met wat jij lekker vindt en hier eindeloos mee combineren/variëren tot je de perfecte combinatie hebt gevonden. De meest bekende variant is de “Elzasser Flammkuchen”, belegd met crème fraîche, uien en gebakken spekjes.

Tarte flambée oftewel Flammkuchen: makkelijk om te maken, snel klaar en ook nog eens super lekker!

Zelf vind ik de variant met vis erg lekker, en maak dan ook wanneer ik trek heb in iets lekker of geen zin heb om te koken onderstaand recept!

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Flammkuchendeeg
  • Pakje gerookte zalm (150 gram)
  • Kewpie Yama roasted sesame Japanse dressing
  • Een handje kappertjes
  • Sushi zeewiersalade
  • Rucola/Salade mix
  • Olijfolie

Het bereiden van het gerecht

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal het deeg uit de koelkast. Rol het uit en leg het op een vel bakpapier. Bestrijk met wat olijfolie.

2. De flammkuchen kan de oven in, houdt deze gedurende 10-12 minuten in de gaten. Tot het er bruin en knapperig uit begint te zien, dan kan de flammkuchen eruit gehaald worden.

3. Frituur onder tussen de kappertjes tot deze een beetje bruin beginnen te worden, laat ze uitlekken op een papiertje

3. Vervolgens kun je de zalm, zeewiersalade, gefrituurde kappertjes en de rucola/sla mix over de flammkuchen verdelen. Verdeel daarna naar smaak de Kewpie Yama roasted sesame Japanse dressing en je kunt smullen!

Eet smakelijk!

Print dit recept