Mini Beef & Bell Pepper Taco Boats

Geplaatst op: 14 januari 2019
Terug naar overzicht
  • Soort gerecht: hoofdgerecht
  • Aantal personen: 2
  • Bereidingstijd: 30 min

Wat ik leuk vind aan het maken van taco’s is dat je veel verschillende kanten op kunt. Zoet, pittig, vlees, vis, vegetarisch. Er zijn super veel verschillende mogelijkheden. Dus voor je zelf de mogelijkheid om hiermee te experimenteren en het beste recept te vinden.

Veel verschillende mogelijkheden, experimenteer en vind de juiste smaak!

Deze variant van de taco is vrij neutraal; er wordt niet per sé gebruik gemaakt van hele extreme smaken. Om het gerecht een beetje een kick te geven kan je ook nog een rode peper toevoegen aan onderstaand recept!

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • Gemalen komijn
  • 200 gram rundergehakt
  • 360 gram witte bonen in tomatensaus
  • Blikje maïs
  • Gele & rode peper
  • Avocado
  • Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • Een paar kleine tomaatjes
  • Verse basilicum
  • Taco bootjes
  • Zout & Peper

Het bereiden van het gerecht

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak vervolgens de knoflook schoon en snijd fijn. Pureer of stamp in een middelgrote kom de avocado, het sap van een halve limoen en wat zout. Meng de avocadopuree met wat Griekse yoghurt en de knoflook door elkaar heen.

2. Schil de ui en snipper deze. Snijd vervolgens de paprika’s in kleine blokjes. Verhit een hapjespan met wat olijfolie en bak hierin het gehakt, de ui en voeg de komijn toe. Voeg hierna de paprika, maïs en witte bonen aan toe. Schep regelmatig om. Verwarm dit nog 5 minuten op het vuur en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

3. Snijd de tomaten in kleine blokjes en de basilicum in kleine dunne reepjes. Mix dit in een bakje met wat olijfolie, zout en peper.

4. Verwarm de Taco bootjes in de oven (ongeveer 5 minuten). Serveer alles los van elkaar zodat iedereen zijn eigen bootje kan vullen!

Eet smakelijk!

Print dit recept