Spicy Chorizo and Gamba pasta

Geplaatst op: 9 januari 2019
Terug naar overzicht
  • Soort gerecht: hoofdgerecht
  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten

  • 400gr spaghetti
  • 250gr chorizo (dunne plakjes)
  • 400gr knoflook garnalen
  • 1 rode peper
  • 1 kleine ui
  • 1 courgette
  • diepvries doperwtjes
  • 1 citroen
  • kookroom
  • verse basilicum blaadjes
  • zout, peper en olijfolie

Het bereiden van het gerecht

1. Breng een grote pan water aan de kook. Snijd de rode peper door midden, haal de zaadjes eruit en snijd in halve ringetjes. Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes. Maak de ui schoon, halveer deze en snijd ook in halve ringen. Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui op laag vuur.

2. Snijd de chorizo in kleine reepjes, en voeg deze daarna toe bij de ui. Voeg de courgette toe en bak nog 3 min op middelhoog vuur. Doe dit alles in een mengkom en maak de bakpan schoon.

3. Voeg ondertussen, als het water aan de kook is geraakt, de spaghetti toe aan de pan.

4. Verhit olijfolie in de schoongemaakte bakpan en voeg hier de gamba’s aan toe. Bak deze tot ze roze zijn en voeg daarna de chorizo/courgette mix hier weer aan toe. Doe de kookroom erbij en zout & peper naar smaak toevoegen. Giet vervolgens de pasta af en verdeel over de borden. Verdeel de saus over de borden, garneer met basilicum blaadjes en leg per bord 1 partje citroen erbij.

Eet smakelijk!

Print dit recept