Archives

Risotto met courgette en doperwten

Sjalot fijn snipperen, courgette schoonmaken en in kleine blokjes snijden, citroen raspen & parmezaan raspen.

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot/knoflook een paar minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak een minuut mee tot dat de korrels wat glazig zien. Blus de rijst vervolgens af met wat witte wijn.

Zodra de wijn is opgenomen door de risotto voeg je wat bouillon toe. Blijf de rijst roeren en herhaal deze stap tot de risotto gaar is en/of tot de bouillon op is.

Ondertussen verwarm je in een andere pan nog wat olijfolie, hierin gaan we de courgette en doperwten even bakken. Doe er wat zout/peper/eventueel chili vlokken overheen en laat een paar minuten bakken tot dat het gaar is.

Als de risotto bijna klaar is voeg je de courgette en doperwtmix hier aan toe. Daarna doe je wat roomboter en parmezaanse kaas erbij en blijf je roeren tot deze helemaal gesmolten zijn.

Serveer de risotto met nog een partje citroen en parmezaanse kaas naar smaak.

Eetsmakelijk!

Creamy bloemkool risotto

Dit recept is écht een toppertje, en ook nog eens koolhydraat arm! De bloemkoolrijst heeft qua structuur veel weg van risotto en omdat er niet zoveel calorieën in zitten mag/kan je er ook nog eens lekker veel van eten.

Een guilty pleasure maar dan zonder schuldig gevoel!

Snijd de courgette en champignons, plakjes/blokjes wat je zelf het lekkerste vindt. De sjalot/rode peper snijd je fijn en de bosui alvast in ringetjes. Bestrooi de kippendijen met zout/peper/chilipoeder/knoflookpoeder.

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit het sjalotje samen met de rode peper. Voeg daarna de champignons en courgette toe. Bak dit op middelhoog vuur voor een paar minuten.

Na een paar minuten verwarm je ook wat olijfolie in een bakpan voor de kippendijen. Laat de pan goed heet worden en bak eerst op hoog vuur voor 2 minuten. Daarna zet je het vuur wat lager en bak je de kip tot deze gaar is. Voeg wanneer de kip op staat ook de bloemkoolrijst toe aan de champignons en courgette; laat dit even een paar minuten meebakken. Voeg daarna de kookroom/gerapste kaas en citroensap toe.

Serveer met de bosui en eetsmakelijk.