[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Beef teriyaki met udonnoedels

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht
Beef udon noedels

Beef teriyaki met udonnoedels

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Dit recept bevat niet heel veel ingrediënten maar zit echt boordevol smaak. Ook voor als je even niet veel tijd hebt om wat te maken is dit gerecht ideaal!

Gekeken naar de hoeveelheid noedels; dit is op basis van voorgekookte noedels. Als je 400 gram gedroogde noedels gebruikt dan heb je echt heel veel honger nodig, wil je het op kunnen krijgen.

Als je dus gedroogde noedels gebruikt, kijk dan even op de verpakking voor de voorgestelde portie per persoon.

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Voordat je begint de biefstuk even goed op kamertemperatuur laten komen.

Snijd het sjalotje fijn, de asperges door de midden en de champignons in plakjes. Breng ook alvast water aan de kook voor de noedels. Verwarm de oven voor op 130 graden.

Bestrooi de biefstuk met zout en peper en doe vervolgens de biefstuk in de oven (in totaal 15 minuten). Als je het vlees in de oven gedaan hebt, verwarm je wat olijfolie in een pan en fruit je hier het sjalotje in.

Voeg daarna de champignons en asperges toe, laat dit 4/5 minuten even goed bakken.

De noedels hoeven maar even gekookt te worden aangezien deze al voorgekookt zijn. Als de biefstuk bijna klaar is, doe je de noedels dus in het warme water (zodra het kookt haal je het van het vuur af).

Als de noedels gaar zijn doe je dit bij de champignons/asperges en voeg je hier op smaak/gevoel de teriyaki saus aan toe.

Verhit vervolgens op hoog vuur een pan met olijfolie. Hier ga je de biefstuk kort in dichtschroeien, ongeveer een minuut per kant. Voeg ook direct nadat je het vlees in de pan gedaan hebt boter toe.

Verdeel de noedels/champignons/asperges over de borden; met daaroverheen de biefstuk in reepjes gesneden. Strooi hier de sesamzaadjes overheen en serveer het gerecht.

Ingrediënten

  • 400 gr (2 losse verpakkingen)

    Udon Noedels

  • 2 (ong. 100/125 gr p.p.)

    Biefstukken

  • 175 gr

    Groene asperges

  • 250 gr

    Kastanje champignons

  • 1

    Sjalot

  • Goeie scheut

    Teriyaki woksaus (Conimex)

  • Op gevoel/smaak

    Sesamzaadjes

  • Op gevoel/smaak

    Zout/Peper/Olijfolie