[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Bulgursalade met boerenkool, tomaat, köfte en tzatziki

  • Soort gerecht:Lunch, Diner
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:4
  • Terug naar overzicht

Bulgursalade met boerenkool, tomaat, köfte en tzatziki

  • Soort gerecht:Lunch, Diner
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:4
  • Terug naar overzicht
  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Water en bulgur aan de kook brengen en laat 10 minuten koken. Laat daarna afkoelen en zet opzij.

Doe een handje gekookte bulgur in een kom met het gehakt, helft van de rode ui, knoflook, komijn, zout en peper en mix dit met de hand.
Maak daarna ovale/platte gehaktballen ervan (verdeel tot je 8 balletjes hebt in totaal).

Doe de yoghurt met de komkommer, zout, peper, wat citroensap en olijfolie in een kom en mix dit. Voeg eventueel ook nog verse knoflook toe (optioneel)

Bak in een pan de köfte tot deze bruin/gaar zijn.

Mix de boerenkool, cherry tomaten, feta, olijfolie, rode wijn azijn, oregano, restant van de rode ui, zout en peper in een kom. Voeg hier de bulgur bij en mix voorzichtig.

Serveer met de köfte en tzatiki.

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • 500 ml

    Water

  • 250 gr

    Bulgur

  • 500 gr

    Gehakt

  • 1

    Rode ui fijnsgesneden

  • 2 teentjes

    Knoflook fijnsgesneden

  • 150 gr

    Verse gesneden boerenkool

  • Half bakje

    Cherrytomaten gehalveerd

  • Half pakje

    Feta verkruimeld

  • 2 tl

    Komijnzaad gemalen

  • 2 el

    Rode wijn azijn

  • 2 el

    Olijfolie

  • 3/4 el

    Griekse yoghurt

  • Halve

    Komkommer geraspt

  • Naar smaak

    Zout, Peper, Oregano, Citroensap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *