[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Creamy bloemkool risotto

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Creamy bloemkool risotto

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Dit recept is écht een toppertje, en ook nog eens koolhydraat arm! De bloemkoolrijst heeft qua structuur veel weg van risotto en omdat er niet zoveel calorieën in zitten mag/kan je er ook nog eens lekker veel van eten.

Een guilty pleasure maar dan zonder schuldig gevoel!

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Snijd de courgette en champignons, plakjes/blokjes wat je zelf het lekkerste vindt. De sjalot/rode peper snijd je fijn en de bosui alvast in ringetjes.

Bestrooi de kippendijen met zout/peper/chilipoeder/knoflookpoeder.

Verwarm wat olijfolie in een pan en fruit het sjalotje samen met de rode peper. Voeg daarna de champignons en courgette toe. Bak dit op middelhoog vuur voor een paar minuten.

Na een paar minuten verwarm je ook wat olijfolie in een bakpan voor de kippendijen. Laat de pan goed heet worden en bak eerst op hoog vuur voor 2 minuten. Daarna zet je het vuur wat lager en bak je de kip tot deze gaar is.

Voeg wanneer de kip opstaat ook de bloemkoolrijst toe aan de champignons en courgette; laat dit even een paar minuten meebakken. Voeg daarna de kookroom/gerapste kaas en citroensap toe.

Serveer met de bosui en eetsmakelijk.

Ingrediënten

  • 400 gr

    Bloemkool rijst

  • 250 gr

    Kastanje champignons

  • 1

    Courgette

  • Half flesje

    Kookroom

  • 1

    Sjalot

  • 1

    Rode peper

  • 250 gr

    Kippendijen

  • 1

    Bosui

  • Op gevoel/smaak

    Geraspte kaas

  • Op gevoel/smaak

    Citroensap

  • Op gevoel/smaak

    Peper/Zout/Chilipoeder/Knoflookpoeder

  • Op gevoel/smaak

    Olijfolie