[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Frambozen Brownies

  • Soort gerecht:Dessert, Snack
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:10
  • Terug naar overzicht

Frambozen Brownies

  • Soort gerecht:Dessert, Snack
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:10
  • Terug naar overzicht

Een hele lekkere brownie die nog goed smeuïg is maar toch een krokant korstje heeft. Door de framboos krijg je nog een zoetere/aangename smaak die deze brownie net wat anders maakt dan normaal.

De framboos kun je ook vervangen door bramen, kersen of aardbeien (of gewoon allemaal); net waar je trek in hebt.

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Start met het voorwarmen van de oven op 180 graden. Bekleed dan de schaal waarin je de brownie gaat bakken met bakpapier.

Breek de chocolade in wat kleine stukjes en maak van de boter ook kleine blokjes. Doe de chocolade en boter in een RVS mengkom/steelpannetje met daaronder een grotere pan met water.

Zet je fornuis aan (middel-hoog) en laat de chocolade en boter op deze manier smelten (deze methode heet “Au bain-marie“).

Als alles gesmolten is roer je alles even door elkaar en laat je het iets afkoelen.

Doe de eieren en suiker bij elkaar in een kom en klop dit met de mixer op hoogste stand zo’n 10 minuten. Tot het een dikke massa geworden is.

Als het chocolademengsel wat is afgekoeld kun je dit bij het eimengsel doen. Schep het vervolgens met een spatel door elkaar heen en voeg vervolgens de bloem/bakpoeder en cacao toe. Dit kun je het beste doen door het te zeven; zo komen er geen klontjes in je beslag.

Spatel alles door elkaar heen en doe als laatste de frambozen erbij en roer nog even goed door.

Giet het mengsel in je schaal en bak de brownie 30-35 minuten (iets langer als je de brownie niet zo heel smeuïg wilt.)

Bron: recept van blog Hap en Tap

Ingrediënten

  • 180 gr (1 reep)

    Donkere melk pretzel toffee

  • 100 gr

    Boter

  • 100 gr

    Bloem

  • 1 kl

    Bakpoeder

  • 30 gr

    Cacaopoeder

  • 220 gr

    Kristalsuiker

  • 4

    Eieren

  • 100 gr

    Frambozen (diepvries of vers)

  • Beetje

    Poedersuiker