[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Millefeuille met tonijn, limoen creme fraiche en wakame

  • Soort gerecht:Voorgerecht
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:4
  • Terug naar overzicht

Millefeuille met tonijn, limoen creme fraiche en wakame

  • Soort gerecht:Voorgerecht
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:4
  • Terug naar overzicht

Een voorgerecht waarbij je je vingers aflikt zo lekker. Doordat op elk laagje dezelfde ingrediënten zitten kun je het gemakkelijk met je handen opeten.

Het is nog wel even een trucje om de millefeuille mooi op te stapelen, zonder dat deze omvalt. Dus als dit niet lukt kun je de laagjes ook apart van elkaar op het bord leggen.

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Verwarm de oven alvast voor op 190 graden. Snijd de bladerdeeg plakjes in 3 lange rechthoeken (je hebt dan dus 3 plakjes per persoon).

Leg de bladerdeeg op een vel bakpapier en leg hierop nog een vel bakpapier. Plaats hier een zwaardere pan of ovenschaal op (zodat de bladerdeeg niet zal rijzen in de oven, en de plakjes dus mooi dun blijven).

Zet de timer op 20 minuten en haal daarna de pan/ovenschaal en de bovenste laag bakpapier er af en laat nog 5 minuten in de oven staan.

Laat de bladerdeeg goed afkoelen voordat je de rest van het gerecht gaat maken.

Snijd de tonijn in kleine blokjes, doe dit in een mengkom en breng op smaak met een beetje zout, peper, olijfolie en witte/zwarte sesamzaadjes.

Meng de crème fraîche met de philadelphia, rasp hier de schil van de limoen overheen. Breng op smaak met het sap van de limoen en wat peper. Doe dit daarna in een spuitzak en leg in de koelkast.

Als de bladerdeeg is afgekoeld ga je beginnen met het opmaken van de millefeuille. Dit doe je per laag.

Begin met de limoen crème en smeer dit een beetje uit zodat het goed verdeeld is over het bladerdeeg. Leg hier vervolgens wat tonijn op en maak het zo recht mogelijk; vervolgens leg je wat wakame bovenop en verkruimel je wat tempura chips bovenop.

Stapel de 3 lagen van de millefeuille op elkaar en zet het voorzichtig op een bord zonder het om te laten vallen 🙂

Eet smakelijk!

Bron: inspiratie van het recept van blog Hap en Tap

Ingrediënten

  • 250 gr

    tonijn (vers)

  • 4 blaadjes

    bladerdeeg

  • 200 gr

    crème fraîche

  • 100 gr

    philadelphia

  • 1

    limoen

  • 125 gr

    zeewiersalade

  • 20 gr

    tempura zeewier chips (kun je kopen bij de viswinkel)

  • Op smaak

    witte & zwarte sesamzaadjes

  • Op smaak

    zout/peper/olijfolie