[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Risotto met groene asperges en limoen burrata crème

  • Soort gerecht:Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Risotto met groene asperges en limoen burrata crème

  • Soort gerecht:Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Risotto is en blijft wel echt mijn lievelingsgerecht. En vooral ook omdat je zoveel verschillende varianten kan maken. Deze keer met een burratacrème; dit zorgt ervoor dat de risotto nóg romiger zal smaken.

Je kan de parmaham ook weglaten dan heb je een heerlijk vegetarisch gerecht!

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Zet de visbouillon alvast op zodat deze warm is. Verwarm de oven voor op 160 graden en leg de plakjes parmaham op wat bakpapier in de oven.

Doe de burrata in een maatbeker; doe hier wat limoenrasp, olijfolie en een beetje limoensap bij. Pak de staafmixer erbij en mix tot het een zachte romige crème is.

De asperges kun je alvast in kleine stukjes snijden (van ongeveer 3-4 cm lang). Bak deze een paar minuten apart in een pan met wat olijfolie, knoflook, zout/peper.

Fruit het sjalotje en de knoflook in wat olijfolie; voeg hierna de risotto rijst eraan toe en bak tot deze een beetje glazig zijn.

Blus af met de witte wijn en wacht tot deze bijna volledig verdampt is.

Voeg nu wat bouillon bij de rijst en roer dit zachtjes; blijf dit herhalen tot de rijstkorrels bijna gaar zijn.

Voeg op het laatste moment de doperwtjes, de asperges, wat roomboter en parmezaanse kaas toe en mix dit allemaal nog even goed door elkaar.

Serveer de risotto met de burratacrème, wat limoenrasp en eventueel nog los wat parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk!

Ingrediënten

  • 150 gr

    risotto

  • 150 gr

    doperwten (uit de vriezer)

  • 350 gr

    verse groene asperges

  • 0.75 l

    bouillon (groente of kip)

  • goeie scheut

    witte wijn

  • 2

    sjalotten (fijngesneden)

  • 2

    teentjes knoflook (fijngesneden)

  • 1 bol

    burrata

  • 1

    limoen

  • 3 plakjes

    parmaham (optioneel)

  • op smaak

    roomboter/olijfolie/zout/peper

  • op smaak

    parmezaanse kaas