[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Saffraanrijst met courgette en gamba’s

  • Soort gerecht:Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Saffraanrijst met courgette en gamba’s

  • Soort gerecht:Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Na afgelopen vrijdag de mansaf gamba van Mina gegeten te hebben. Had ik inspiratie om zelf een variant op dit recept te maken.

Saffraan vind ik sowieso een van de lekkerste ingrediënten om eten mee te maken, dus om dit twee keer in de week te eten vind ik niet zo erg.

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Verwarm de oven op 150 graden en leg de cherrytomaten op een bakpapiertje in de oven. Ze kunnen er ong. 30 tot 45 minuten in blijven.

Snijd de ui en knoflook fijn, de courgette in blokjes en dep de gamba’s alvast droog. Deze kun je dan alvast bestrooien met zout/peper/chilivlokken. Leg apart tot je ze straks nodig hebt.

Verwarm het water met het kipbouillon blokje en de saffraandraadjes. Dan kan de smaak van de saffraan alvast goed in de bouillon trekken.

Smelt in een steelpan wat roomboter en bak hier vervolgens de ui in, voeg na een paar minuten ook de rijst toe. Bak dit nog een paar minuten mee op halfhoog vuur.

Doe hierna de bouillon met saffraan bij de rijst en kook de rijst gaar (12/13 minuten).

Bak in een andere pan alvast de courgette met ook wat zout/peper/chilivlokken tot dit gaar is. En je kunt eventueel ook wat extra limoensap/rasp toevoegen.

Zodra de rijst bijna klaar is voeg je de doperwten toe en roer je alles even goed door. Laat de rijst vervolgens met de deksel op de pan staan.

Smelt in een bakpan nog wat roomboter en bak hierin de knoflook even mee. Zet het gas hoog en bak de gamba’s tot ze een lekker knapperig randje hebben gekregen.

Haal de cherrytomaten alvast uit de oven; het is niet erg als die al wat afgekoeld zijn. Pas evengoed op met het bijten in hele cherrytomaten; ze zijn gloeiend heet vanbinnen.

Serveer alles met nog een partje limoen en eetsmakelijk!

Ingrediënten

  • 4 handjes

    rijst

  • 1

    courgette

  • 12/14

    cherrytomaten

  • 1

    ui

  • 1 teen

    knoflook

  • 14/16

    gamba’s

  • 1

    limoen

  • 150 gram

    doperwten (diepvries)

  • 0,5 tl

    saffraandraadjes

  • 4/5 kopjes

    water

  • 0,5 blokje

    kipbouillon

  • Op smaak

    zout, peper, rode chili vlokken

  • Om mee te bakken

    roomboter en olijfolie