[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Squid and Shrimp Risotto

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Squid and Shrimp Risotto

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:30-60 min
  • Moeilijkheidsgraad:Niet te lastig
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht
  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Snij de sjalot en knoflooktenen fijn. Zet de visbouillon alvast op zodat deze warm is (hoeft niet te koken). Zet de oven op 160 graden en leg de cherry tomaatjes (met wat zout/peper/olijfolie eroverheen) op wat bakpapier in de oven.

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de sjalot/knoflook een paar minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak een minuut mee tot dat de korrels wat glazig zien. Blus de rijst vervolgens af met wat witte wijn.

Zodra de wijn is opgenomen door de risotto voeg je wat bouillon toe. Blijf de rijst roeren en herhaal deze stap tot de risotto gaar is en/of tot de bouillon op is.

Ondertussen verwarm je in een andere pan nog wat olijfolie, hierin gaan we de gamba’s en inktvis even bakken. Doe er wat zout/peper/eventueel chili vlokken overheen en laat een paar minuten bakken tot dat het gaar is.

Als de risotto bijna klaar is voeg je de gamba’s en inktvis hier aan toe. Daarna doe je wat roomboter en parmezaanse kaas erbij en blijf je roeren tot deze helemaal gesmolten zijn.

Serveer de risotto met nog een partje citroen en parmezaanse kaas naar smaak.

Ingrediënten

  • 1

    sjalot

  • 1

    citroen

  • 2 tenen

    knoflook

  • 150 gram

    gambas

  • 150 gram

    inktvis

  • 2 kleine trosjes

    cherrytomaten

  • op smaak

    parmezaanse kaas

  • op smaak

    zout/peper

  • 1 l

    visbouillon

  • scheutje

    witte wijn

  • klein blokje

    roomboter