[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Krokante kikkererwten met gehakt en ramen in pittige tomaten-ras el hanout saus

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Krokante kikkererwten met gehakt en ramen in pittige tomaten-ras el hanout saus

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Door de kikkererwten eerst te laten drogen in de oven en daarna in de airfryer te roosteren worden ze lekker knapperig. Bewaar wat je over hebt in een bakje of eet s’avonds lekker op als ‘gezonde’ snack.

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Sjalot, knoflook, koriander en bosui fijn snijden. Oven op 160 graden en daar de kikkererwten 15 minuten in laten drogen. Zodra dat gedaan is haal je ze er uit en mix je ze met zout, peper en ras el hanout.

Doe een beetje olijfolie in een pan, fruit de sjalot en knoflook. Doe daarna de gehakt erbij. Bruin laten bakken en doe dan de bosui erbij. Tomatenpuree en een beetje water erbij en dan kan het vuur laag/zacht.

Zet de airfryer aan op 210 graden, doe vervolgens de kikkererwten er voor 5/6 minuten. Bak deze tot ze lekker krokant zijn.

Bereid de ramen zoals aangegeven op de verpakking; doe dit vervolgens bij de gehaktsaus. Even lekker laten meebakken en opdienen. Als de kikkererwten wat afgekoeld zijn doe je deze ook over de ramen.

Serveer met de sesamzaadjes en fijngesneden koriander, eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • 2

    Sjalotten

  • 1 teen

    Knoflook

  • Klein blikje

    Tomatenpuree

  • 2 stuks

    Bosui

  • 250 gram

    Gehakt

  • Blik

    Kikkererwten

  • Naar smaak

    Ras el hanout, zout, peper, rode chili vlokken, sesamzaad

  • Scheutje

    Olijfolie

  • Naar smaak

    Verse koriander (optioneel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *