[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

Zalm teriyaki udonnoedels

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Zalm teriyaki udonnoedels

  • Soort gerecht:Diner
  • Bereidingstijd:< 20-30 min
  • Moeilijkheidsgraad:Super makkelijk
  • Aantal personen:2
  • Terug naar overzicht

Weer een recept wat je binnen een kwartier op tafel kunt zetten. Ik ben een fan van de teriyaki smaak in combinatie met zalm.

De vis hoeft niet lang te marineren & de smaak is echt super.

  • Ingrediënten
  • Instructies

Instructies

Zet alvast een pan met water op het vuur en breng dit aan de kook.

Mix de witte suiker, sake, mirin en soya saus in een bakje en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Maak vervolgens de zalm schoon (huid eraf) en snijd in kleine blokjes. Marineer de zalm alvast in een klein beetje marinade en zet apart.

Snijd de knoflook, rode peper en ui fijn. Spoel de paksoi even af en snijd in grovere stukken.

Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking en giet deze af.

Verwarm daarna wat olijfolie in een pan en bak de zalm. Deze mag goud bruin zijn (duurt ongeveer 1/2 minuten).
Doe nog wat olijfolie in dezelfde pan en bak hierin de knoflook, rode peper en de ui, voeg vervolgens ook de paksoi hier aan toe en bak even kort mee.

Voeg de noedels en de marinade toe aan de pan en bak alles nog even 2/3 minuten. Goed door elkaar heen mixen.

Serveer de noedels met daarom de stukje zalm. En bestrooi nog een beetje met sesamzaadjes (zwart/wit wat je lekker vindt).

Eetsmakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ingrediënten

  • 2 el

    olijfolie

  • 200/250 gram

    zalm

  • 150 gram

    noedels (instant)

  • halve

    ui

  • 1 teen

    knoflook

  • 1

    rode peper

  • 1

    paksoi

  • 2.5 el

    soyasaus

  • 2 el

    mirin

  • 2 el

    sake

  • 1 kl

    witte suiker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *